BLOG EDUCATIV


20Apr

Proiect didactic

Am creat o lecție de predare și una de consolidare. Din jobenul magic vor ieși activități variate, care respectă metodica predării unei litere la clasa pregătitoare. Am apelat la BOOKCREATOR. De asemenea am realizat și un proiect didactic care să îi ajute pe debutanți. 

Citește mai mult  
1 min de citit
0 Comentarii
19Jan

În săptămâna omului de zăpadă continuă provocările sub formă de jocuri și exerciții. Așadar, am adaptat un video cu ghicitori despre iarnă realizat de Art&Hobby World și l-am transformat într-un joc în LearningApps, vom lucra în caietele de la EDU, vom asculta cântecul ”Fulgi de nea”. Omul de zăpadă le propune un joc distractiv de matematică ”Mâinile pe cap, degetul pe nas”. Am strecurat lângă tabla scăderii cântecul ”10 negri mititei”. Vom exersa scrierea pe liniatura cu pătrățele. La finalul lecției voi da o dictare după imagini, iar cuvintele vor forma titlul jocului muzical ”Palmă, pumn, capac”.

Citește mai mult  
1 min de citit
0 Comentarii
18Jan

Marți 19  ianuarie elevii vor face cunoștință cu operația de SCĂDERE. Am pregătit pas cu pas lecția. Prin joc de tip spânzurătoare elevii vor descoperi termeni matematici, vor studia semnul. Am utilizat suport vizual, însoțit de animații. Am descoperit CÂNTECUL SCĂDERII, un video marca MEMIS. L-am împărțit pe strofe, iar elevii au ca sarcină didactică să scrie operația de scădere potrivită. Vom lucra pe auxiliarul de la EDU, iar la final va veni un moment dedicat OMULUI DE ZĂPADĂ. Elevii vor afla ”Povestea Omului de zăpadă”, de Andersen, prin tehnica predicției. Un moment haios va fi acela în care elevii or desena un om de zăpadă legați la ochi.

https://www.youtube.com/watch?v=HsV4nhg8N2w

https://learningapps.org/16708427

Citește mai mult  
1 min de citit
0 Comentarii
14Jan

Am finalizat lecțiile pentru vineri 15 ianuarie. Vom avea momente eminesciene, dar si vizionarea materialului realizat de Nicoleta Claudia Galea ”Povestea cireșelor la urechi”. Vom exersa citirea, vom asculta două minute poezia ”Luceafărul” și la final, copiii vor recita și își vor testa cunoștințele despre Eminescu. Ca activitate AVAP le voi propune două lucrări: Luna și stelele, Lebăda pe ape.

Citește mai mult  
1 min de citit
0 Comentarii
11Jan

Am gândit pas cu pas lecția de familiarizare a elevilor cu noțiunea de adunare. Elevii vor descoperi printr-un joc de tip spânzurătoare două cuvinte cheie: adunare și operație. Prin manipulare de obiecte copiii vor face cunoștință cu semnele plus și egal, dar vor înțelege și semnificația acestui concept. Le voi propune exerciții de citire a operațiilor, ne vom folosi și de descompunerea numerelor. În PPT-ul postat veți găsi jocuri de consolidare a sunetului și literei P, dar și cântecul ”Omul de zăpadă”. Bineînțeles primul moment al zilei va fi un moment eminescian.

https://wordwall.net/resource/9329295

https://wordwall.net/resource/9327494

https://wordwall.net/resource/9326226

Citește mai mult  
1 min de citit
0 Comentarii
10Jan

Luni ne întoarcem din nou în fața calculatorului la școala online. Am pregătit pentru întâlnirea cu piticii mei un Power Point în care le voi prezenta mascota lunii ianuarie: omul de zapada, evenimentele lunii. Voi încerca să îi ”împrietenesc” cu Mihai Eminescu și le voi prezenta un materiale realizat în Bookcreator  https://read.bookcreator.com/SLB5c.../gItrTO58Q6ul4c5Hm0fcqQ 

Omul de zăpada are si el o zi aniversară:18 ianuarie. El le propune elevilor un joc haios : Pune căciula pe cap dacă... (în vacanță ai fost la bunici, ai colindat, ai avut brad, ai primit cadouri, ai oferit cadouri, ai citit, te-ai bucurat, ai mancat ciocolată, ai făcut mofturi, ai fost trist, ai facut un om de zapada, ai fost la munte etc...) Tot el le aduce in dar un glob de zăpadă cu ajutorul căruia vom repeta literele învățate. El le aduce în plic povestea literei P- Editura Edu. Am folosit tehnica lecturii predictive cu ajutorul aplicației LearningApps.https://learningapps.org/display?v=pcmjrpd6n21

La finalul lecției copiii vor completa in caietul 2-Edu.

Citește mai mult  
1 min de citit
0 Comentarii
19Dec

Am propus elevilor mei un joc de găsire a unor rime. 

Citește mai mult  
1 min de citit
0 Comentarii
19Dec

De Crăciun copiii vor fi supusi detectorului de minicuni. Pentru o veselie garantată, elevii vor spune, înainte de a vedea întrebarea, Da sau Nu. 

Citește mai mult  
1 min de citit
8 Comentarii
19Dec

Voi propune părinților o întâlnire în care să le ofer GLOBULEȚE CU GÂNDURI BUNE: multumiri, dorințe, sfaturi de parenting, urări. 

Citește mai mult  
1 min de citit
1 Comentarii
15Dec

Am gândit un ppt pentru a sărbători NUMĂRUL 10, primul număr scris cu două cifre. Copiii își vor aminti că poruncile sunt în număr de 10, vor afla semnificația notei 10, a decarului din fotbal, vor asculta Formația Zece Prăjini, vor descoperi personalitatea de pe bancnota de 10 lei. Cu ajutorul aplicației Google Translate copiii vor auzi cum se pronunță cuvântul zece în diverse limbi. Apoi voi continua cu exerciții de descompunere a numărului 10, iar ca activitate transdiscipinară le voi propune piticilor să asculte un cântec și să transforme numărul preferat într-un personaj.

Citește mai mult  
1 min de citit
0 Comentarii
11Dec

Am descoperit un cantec antrenant si l-am utiizat pentru a introduce sarcini didactice. Fiecare animal descoperit ne oferă o podoaba de Craciun, cu diverse cerințe. PPT-ul poate fi modificat si adaptat pentru fiecare clasa.  

Citește mai mult  
1 min de citit
0 Comentarii